Συναυλίες του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Ρεσιτάλ Γαλλικού τραγουδιού 16-4-2011

Ρεσιτάλ Γαλλικού τραγουδιού
Με έργα G. Fauré, C. Debussy (Chansons de Bilitis), H. Duparc, F. Poulenc & E. Satie

Ρωξάνη Παπαδημητρίου Τραγούδι
Μυρτώ Ακρίβου πιάνο

Σαββάτο 16 Απριλίου 2011, 8:30 μ.μ.
Αίθουσα Συναυλιών «Εν Οργάνοις»
Ισμήνης 9, (μεταξύ Σάρδεων & Αντιγόνης) Περισσός, Ηλεκτρικός σταθμός Πευκάκια
Χάρτης πρόσβασης
Είσοδος ελεύθερη


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α΄ Μέρος

G. Fauré
Le papillon et la fleur, op.1, n.1
Aprés un rêve, op.7, n.1
Tristesse, op.6, n.2
Dans les ruines d'une abbaye, op.2, n.1
Au bord de l'eau, op.8, n.1
Sylvie, op.6, n.3
Aubade, op.6, n.1
Mandoline, op.58, n.1
Notre amour, op.23, n.2
Serenade Toscane, op.3, n.2
Fleur jetée, op.39, n.2

Β΄ Μέρος

C. Debussy Chansons de Bilitis
La flûte de Pan
La chevelure
Le tombeau des Naïades
H. Duparc
Extase
Chanson Triste
F. Poulenc
Air champêtre
Violon
Les chemins d'amour
E. Satie
Je te veux
La diva de l'empire


Παπαδημητρίου Ρωξάνη

Η Παπαδημητρίου Ρωξάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία τεσσάρων χρόνων. Σπούδασε κλασικό τραγούδι με την Χαρά Σαβίνο στο Ωδείο Αθηνών και είναι κάτοχος διπλώματος μονωδίας με βαθμό Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο από το Διεθνές Ωδείο Αθήνας (τάξη Sonja Milenkovic). Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια τραγουδιού με τους: Elena Obraztsova, Lucianna Serra, Dunja Vejzovic, Antonio Constantino, John Evans και Robert Dean. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κάτοχος Master of Music, Advanced Musical Studies, Opera Studies, του κολεγίου Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και κάτοχος διπλώματος σολίστ πιάνου από το ωδείο Φίλιππος Νάκας (τάξη Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου) με βαθμό Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο.
Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σοπράνο στην παγκόσμια πρώτη της ηλεκτρακουστικής όπερας του Νίκου Χαριζάνου Το βλέμμα της Τυφλότητας. Έχει δώσει ρεσιτάλ τραγουδιού στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μυρτώ Ακρίβου

Η Μυρτώ Ακρίβου σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών όπου πήρε πτυχίο με άριστα παμψηφεί με τη Σ. Μακρυγιάννη και δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και Β’ βραβείο με την Έλενα Μουζάλα. Τελειοποίησε τις σπουδές της στο London College of Music at Thames Valley University στο Performer’s Recital Diploma με την κ. Penny Sue Joyce. Σπούδασε επίσης κλασικό τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στη μουσική σχολή Σείστρο όπου πήρε το δίπλωμα της με την Αγγέλικα Φάμελου και πτυχίο αρμονίας στο Ωδείο Ζωγράφου με τον Ματθαίο Λεγάκη.
Έχει παρακολουθήσει masterclasses πιάνου με τους A. Lefevre, R. Jansen και G. Ganev, καθώς και πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια διδασκαλίας της μουσικής και του πιάνου.
Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ σαν σολίστ και έχει συνεργαστεί με την Όπερα Δωματίου Αθηνών, το τρίο Olympico, το Trio da Camera και πολλά άλλα μουσικά σύνολα, σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος και σοπράνο του Eklipsis vocal ensemble, πιανίστα της ορχήστρας δωματίου NuovArte και ντουέτο με την φλαουτίστα Αμαλία Κουντούρη, έχοντας πραγματοποιήσει μαζί τους πάνω από εκατό συναυλίες ανά την Ελλάδα.
Διδάσκει στα Ωδεία «Εν Οργάνοις» και «Σείστρο» και είναι μουσικός συνοδός μονωδών και εκτελεστών πολλών μουσικών οργάνων.

Menu :
Back to Top

Copyright © Matthew Legakis Concerts

Design by Anders Noren