Συναυλίες του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία - Christmas Concert 2009

Πανηγυρική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία
με έργα Bach, Mozart, Schubert, Strauss και κάλαντα και τραγούδια από την Ελλάδα και τον κόσμο

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, Ώρα 20:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Νέας Χαλκηδόνας
(Παλαιό στρατιωτικό εργοστάσιο)-(Περικλέους & Βάρναλη)
Είσοδος Ελεύθερη

Συμμετέχουν:

Χορωδία Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νέας Χαλκηδόνας
Παιδική χορωδία Δήμου Νέας Χαλκηδόνας
11μελής ορχήστρα NuovArte
Φιλική συμμετοχή
Φωνητικό σύνολο Eklipsis
Αφηγείται ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς

Σολίστ

Λώρα Βοβώνη (σοπράνο)
Ελευθερία Βουτσινά (σοπράνο)
Χριστίνα Καραμαλτίδου (μέτζο σοπράνο)

Μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση
Ματθαίος Λεγάκης

Πρόγραμμα

Α΄

Johann Strauss II (1825-1899)
“Die Fledermaus” (Η νυχτερίδα) Op. 362 - Εισαγωγή της Οπερέτας
Johann Strauss II und Josef Strauss (1827-1870)
“Pizzicato Polka”
Franz Schubert (1797-1828)
“Ave Maria” Op. 52, No. 6
J. S. Bach (1685-1750)
“Jesu bleibet meine Freude” - From cantata BWV147
W. A. Mozart (1756-1791)
“Exsultate, jubilate” KV 165
Exsultate, jubilate
Alleluja
Johann Strauss (1804-1849)
“Radetzky march”

Β΄

“Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα” - Κάλαντα Αστυπάλαιας
“Ελάτε ποιμένες” (Adeste Fideles) - Λατινικός ύμνος (απόδοση J. F. Wade)
David Foster, Linda Thompson-Jenner
“Grown-up Christmas list”
“Άγγελοι ψέλνουν γλυκά” (Les Anges dans nos campagnes) - Traditional French carol (Ελληνικοί στίχοι: Χρήστου Ψιλοΐνη)
Katherine K. Davis, Henry Onorati and Harry Simeone
“Ο μικρός τυμπανιστής”
Johann Abraham Peter Schulz (1747-1800)
“Χαρείτε αδέλφια” (O Come, Little Children) - (Ελληνικοί στίχοι: Χρήστου Ψιλοΐνη)
Irving Berlin
“Ονειρευτείτε τη Βηθλεέμ” (White Christmas) - (Ελληνικοί στίχοι: Αγγελικής Καψάσκη)
Leroy Anderson, Mitchell Parish
“Sleigh Ride”
G. F. Händel
“Χαίρε η γη” (Joy to the World)Ορχήστρα Δωματίου NuovArte

Φλάουτο
Βικτωρία Κυριακίδη
Κλαρινέτο
Σπύρος Μίχας
Πιάνο - Όργανο
Μυρτώ Ακρίβου
Α’ Βιολιά
Πέτρος Τσέλα (εξάρχων)
Luminita Macavei
Β’ Βιολιά
Βαγγέλης Ζαραλής
Θοδωρής Λυκουρόπουλος
Βιόλα
Klodiana Decolli
Βιολοντσέλο
Σωκράτης Κανάς
Κόντρα μπάσο
Περικλής Χαλμούκης

Φωνητικό σύνολο Eklipsis

Soprani:
Λώρα Βοβώνη,
Ελευθερία Βουτσινά
Alti:
Χριστίνα Καραμαλτίδου,
Αμαλία Γιαννούλη
Tenori:
Αλέξανδρος Μασμανίδης,
Δημήτρης Κοσκινάς
Bassi:
Αλέξανδρος Φαρής,
Κώστας Φλωράκης


Χορωδία Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νέας Χαλκηδόνας

Η Χορωδία του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας είναι νεοσύστατη. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2007 και αποτελείται από 25-30 μέλη. Μέσα στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα κατάφεραν να «δεθούν» παράγοντας αξιόλογα αποτελέσματα συμμετέχοντας με επιτυχία στο 25ο «Φεστιβάλ Γειτονιάς», σε αφιέρωμα για τη Σοφία Βέμπο, σε μεγάλες Χριστουγεννιάτικες εκδήλωσεις το 2008 & 2009 με συνοδεία ορχήστρας, στη 2η & 3η Χορωδιακή Συνάντηση του Δήμου, σε μεγάλο αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη συνοδεία ορχήστρας που παρουσιάστηκε στο 26ο & 27o «Φεστιβάλ Γειτονιάς», όπως και σε χορωδιακή συνάντηση στο Δήμο Ιλίου.
Τη χορωδία διευθύνει από την ίδρυσή της ο μαέστρος Ματθαίος Λεγάκης.

Φωνητικό σύνολο Eklipsis

Το σολιστικό φωνητικό σύνολο-ορχήστρα φωνών Eklipsis, δημιουργήθηκε το 2001 από το μαέστρο και συνθέτη Ματθαίο Λεγάκη, την σολίστ πιάνου και μονωδό Μυρτώ Ακρίβου και τον καθηγητή μουσικής και πιανίστα Σωτήρη Σαραντάκο. Αποτελείται από εννέα μέλη – σολίστ με μεγάλη εμπειρία στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει πάνω από 85 συναυλίες και συνεργασίες, σε θέατρα και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα με προγράμματα υψηλών απαιτήσεων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της μουσικής δημιουργίας.

Ορχήστρα Δωματίου NuovArte

Η ορχήστρα δωματίου NuovArte δημιουργήθηκε το 2006. Την ορχήστρα πλαισιώνουν κορυφαίοι σολίστ με πολύ μεγάλη εμπειρία στις μεγάλες ορχήστρες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Εξάρχων της ορχήστρας είναι ο σολίστ και καθηγητής βιολιού Πέτρος Τσέλα. Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους λυρικούς καλλιτέχνες Γ. Χριστόπουλο, Μ. Πολυχρόνου, Ε. Βουτσινά, Χ. Καραμαλτίδου, Γ. Φίλια και Σ. Καρβουνά σε Πασχαλινές συναυλίες και σε άριες από όπερες, το φωνητικό σύνολο- ορχήστρας φωνών “Eklipsis” και έχει παρουσιάσει αφιέρωμα για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Mozart.
Στο ρεπερτόριο της συμπεριλαμβάνονται έργα μεγάλων συνθετών όπως Mozart, Haydn, Pergolesi, Vivaldi, Handel, Rossini, Donizetti, Verdi, Bizet, Tchaikovski, Dvorak, Grieg, Britten, Barber, Σκαλκώτα, Μάζη κ.α.

Λώρα Βοβώνη - Soprano

Διπλωματούχος μονωδίας και πιάνου και σπουδές τραγουδιού στην Ακαδημία Γκνέσενιχ της Μόσχας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες και σύνολα σε έργα των Mozart, Faure, Dvorak, Schubert, Bach κ.α. και είναι μέλος φωνητικών συνόλων και χορωδιών. Από το 1996 είναι καθηγήτρια Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Βουτσινά Ελευθερία - Soprano

Διπλωματούχος Μονωδίας του Εθνικού Ωδείου με καθηγητή τον Κ. Ηλιόπουλο, συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο Royal Northern College of Music. Κάτοχος του διπλώματος Performer's Recital Diploma of Licentiate (L.L.C.M.) του London College of Music at Thames Valley University. Είναι ενεργό μέλος πολλών χορωδιών και μουσικών σχημάτων και έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε διάφορες παραγωγές (Stabat Mater του G. Pergolesi, βραδιά Ιταλικής όπερας, Γάμοι του Φίγκαρο, Διδώ και Αινείας κ.α.)

Χριστίνα Καραμαλτίδου - Alto

Διπλωματούχος Μονωδίας, Ανώτερων θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη,Φυγή) και πιάνου. Είναι μέλος του φωνητικού συνόλου «Eklipsis», και έχει συμπράξει με ορχήστρες και σύνολα σε συναυλίες στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ηρώδειο, σε δήμους της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Διδάσκει τραγούδι, πιάνο, διεύθυνση χορωδίας και ανώτερα θεωρητικά στο ωδείο Μ. Σπανού και στο Χαλκηδόνειο Ωδείο.

Ματθαίος Λεγάκης

Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στο London College of Music at Thames Valley University με τον Ρ. Πυλαρινό, σύνθεση στο Ωδείο Τέχνης με τον Ι. Δακουτρό, αρμονία – αντίστιξη – φούγκα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με τον Μ. Ροζάκη και ενοργάνωση πνευστών οργάνων στο Ωδείο Ζωγράφου. Είναι μαέστρος των επαγγελματικών συνόλων “Eklipsis vocal ensemble-voice orchestra”, “NuovArte chamber orchestra” παρουσιάζοντας ποικίλα προγράμματα σε πάνω από 90 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και είναι διευθυντής χορωδίας στο Δήμο Νέας Χαλκηδόνας και στο Δήμο Δροσιάς. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και έχει ενορχηστρώσει και διασκευάσει ένα μεγάλο αριθμό έργων για πολλά διαφορετικά σύνολα τα οποία έχει διευθύνει. Έχει διατελέσει μαέστρος της Φιλαρμονικής, της ορχήστρας και της χορωδίας του Δήμου Καλλονής Λέσβου, της εταιρίας «Αττικό Μετρό» και της ορχήστρας εγχόρδων του Δήμου Αγίου Στεφάνου. Το 2007-2008 εργάστηκε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει μουσική στην δημόσια εκπαίδευση και ανώτερα θεωρητικά και διεύθυνση χορωδίας σε Ωδεία.

Νίκος Ψαρράς

Ο Νίκος Ψαρράς είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Σοχό Θεσσαλονίκης το 1971 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) το (1994) κερδίζοντας και την Υποτροφία Μελίνα Μερκούρη την ίδια χρονιά.
Πρώτη του θεατρική εμφάνιση είναι στους "Δαιμονισμένους" το 1991 που ανέβασε το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη. Ο ίδιος σκηνοθέτης του εμπιστεύτηκε δύο ακόμα σημαντικούς ρόλους στον "Μοναχικό της Αλεξάνδρειας" και στο "Πέρα απ' τ' αγάλματα" (στα Δημήτρια 1993 και 1994 αντίστοιχα).
Από το 1995 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις είναι συμμετοχές στις σειρές "Ταύρος με Τοξότη" και το "Γελοίον του πράγματος". Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος είναι στη σειρά του Κώστα Κουτσομύτη η "Πρόβα Νυφικού", στο ρόλο του Αλέξανδρου (1995 ΑΝΤ1).
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Κιμούλη, στο "Μάκβεθ" του Σαίξπηρ. Έχει συμμετάσχει με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Από το 1999 και για έξι χρόνια ζούσε στην Νέα Υόρκη όπου με υποτροφία σπούδασε στο H.B. Studio και στο Stella Adler Conservatory με μια αντίστοιχη υποτροφία. Συμμετείχε σε δύο τηλεοπτικές παραγωγές: “Guiding Light” και το “One life to live”.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2005 όπου πρωταγωνίστησε και πάλι σε σειρά του Κώστα Κουτσομύτη στη σειρά "Οι μάγισσες της Σμύρνης", στο ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμάνου, δίπλα στην Μαρία Τζομπανάκη (Mega Channel).
Το 2007 συμμετείχε στη σειρά του Alpha TV "Αν μ' αγαπάς". Το 2008 ήταν πρωταγωνιστής στη σειρά του Alpha TV "Amore mio".

Menu :
Back to Top

Copyright © Matthew Legakis Concerts

Design by Anders Noren