Συναυλίες του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

NuovArte Easter Concert

Η 11μελής ορχήστρα δωματίου «NuovArte» (Νέα Τέχνη) παρουσιάζει μια συναυλία κλασικής μουσικής με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα με τίτλο

«Το Θείον Πάθος»
με έργα Bach, Albinoni, Britten, Vivaldi (concerto nr. 6 in la minor) και το Stabat Mater του G. B. Pergolesi.

Σάββατο 19 Απριλίου 2008, 8:00 μ.μ.
Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Νέας Χαλκηδόνας (παλαιό στρατιωτικό εργοστάσιο)
Περικλέους – Κ. Βάρναλη & Εθν. Αντιστάσεως

Σολίστ:
Σοφία Καρβουνά (σοπράνο), Χριστίνα Καραμαλτίδου (άλτο)
Πέτρος Τσέλα (βιολί) και Μυρτώ Ακρίβου (τσέμπαλο – όργανο)
Αφήγηση: Γιάννης Φίλιας

Μουσική Διεύθυνση: Ματθαίος Λεγάκης

Πρόγραμμα

A’
Benjamin Britten (1913-1976)
“Simple Symphony”
Sentimental Saraband

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
“Orchestral suite No 3 in D”, BWV 1068
Air

Antonio Vivaldi (1678-1741)
“L’Estro armonico Op.3”
Concerto No. 6 in A Minor (RV 356)

Tomaso Albinoni (1671-1750)
Adagio in sol minore (from sonata a tre)

B’
Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736)
Stabat Matter (soprano and alto soli)
Stabat mater dolorosa (Duet)
Cujus animam gementem (Soprano Aria)
O quam tristis et afflicta (Duet)
Quis est homo (Duet)
Vidit suum dulcem natum (Soprano Aria)
Eja mater fons amoris (Alto Aria)
Fac ut ardeat cor meum (Duet)
Fac ut portem Christi mortem (Alto Aria)
Inflammatus et accensus (Duet)
Quando corpus morietur (Duet)



Η ορχήστρα δωματίου NuovArte δημιουργήθηκε το 2006 μέσα από τη συνεργασία του διευθυντή ορχήστρας Ματθαίου Λεγάκη και του σολίστ βιολιού Πέτρο Τσέλα, που είναι και ο εξάρχων της ορχήστρας. Την ορχήστρα πλαισιώνουν κορυφαίοι σολίστ των εγχόρδων με πολύ μεγάλη εμπειρία στις μεγάλες ορχήστρες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Σκοπός της είναι να συνεισφέρει στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας με μια καινούργια πνοή και ευαισθησία, μέσα από την υψηλού επιπέδου τεχνική της αλλά και των καλλιτεχνικών ανησυχιών των μελών της. Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους λυρικούς καλλιτέχνες Γ. Χριστόπουλο, Μ. Πολυχρόνου, Ε. Βουτσινά και Χ. Καραμαλτίδου σε Πασχαλινή συναυλία και σε άριες από όπερες, το φωνητικό σύνολο-ορχήστρας φωνών “Eklipsis” και έχει παρουσιάσει αφιέρωμα για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Mozart. Στα μελλοντικά της σχέδια είναι να συνεργαστεί με σολίστ διαφόρων οργάνων παράγοντας συναυλίες υψηλού επιπέδου. Στο ρεπερτόριο της συμπεριλαμβάνονται έργα μεγάλων συνθετών όπως Mozart, Haydn, Pergolesi, Vivaldi, Rossini, Donizetti, Verdi, Bizet, Tchaikovski, Dvorak, Grieg, Britten, Barber, Σκαλκώτα, Μάζη κ.α.

Σοφία Καρβουνά
Η υψίφωνος Σοφία Καρβουνά γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το 1987 ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο και συνέχισε στο Ωδείο Μουσικής Εταιρίας Αθηνών με τον μαέστρο Γιάννη Ιωαννίδη και την σολίστ Νίλιαν Πέρεζ-Ιωαννίδου. Ταυτόχρονα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα) με τον Αργύρη Καλλιανιώτη στο Εθνικό Ωδείο και κλασικό τραγούδι με τον διακεκριμένο τενόρο Γιώργο Ζερβάνο στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, απ' όπου αποφοίτησε με Άριστα Παμψηφεί και Α' Βραβείο. Έχει παρακολουθήσει masterclass όπερας με τον διεθνούς φήμης τενόρο Ryland Davies, και σεμινάρια Παλιάς Μουσικής με τον λαουτίστα Chris Wilson.
Εργάζεται ως χορωδός στη Μικτή Δημοτική Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, στην οποία είναι έφορος από το 2004.
Έχει συμμετάσχει ως χορωδός και σολίστ στην ιστορική Χορωδία Αθηνών, τον Σύλλογο Φίλων Μοντέρνας Μουσικής, τον Ανεξάρτητο Σύνδεσμο Μουσικής Ανάπτυξης, το σχήμα μεσαιωνικής μουσικής "Lyrae Cantus" και το ολιγομελές φωνητικό σύνολο «ΝΕΥΜΑ». Είναι επίσης μέλος της χορωδίας "Πειραϊκή Αρμονία" και του φωνητικού συνόλου – ορχήστρας φωνών "ΕΚΛΗΨΙΣ".
Ως σολίστ έχει πραγματοποιήσει συναυλίες ποικίλου περιεχομένου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στην αίθουσα «Παρνασσός» στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Χίλτον, στο «Κέντρο Δικανικών Μελετών» του ομότιμου καθηγητή Νομικής Κ. Μπέη, στην Αγγλικανική Εκκλησία «Άγιος Παύλος», στη Γερμανική Εκκλησία της Αθήνας και σε διάφορες πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας. Τον Οκτώβριο 2004 συμμετείχε στην ελβετικής παραγωγής παράσταση "Ολυμπιάδα" που ανέβηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Έχει δραστηριοποιηθεί και στο χώρο της διαφήμισης και των διδακτικών βιβλίων (Μέθοδος Αγγλικής Γλώσσας "Hello Kids", του οποίου έχει συνθέσει τη μουσική και ερμηνεύσει τα τραγούδια), ενώ από τον Σεπτέμβριο 2007 σπουδάζει Σύνθεση στο Ωδείο "Διαπασών". Είναι ασκούμενη δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς.

Χριστίνα Καραμαλτίδου
Η μεσόφωνος Χριστίνα Καραμαλτίδου είναι διπλωματούχος Μονωδίας στην τάξη της σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λυδίας Αγγελοπούλου. Είναι πτυχιούχος πιάνου στην τάξη της Όλγας Τοπάλοβα και βρίσκεται στην τάξη διπλώματος με την καθηγήτρια Ελεονώρα Οβσεπιάν. Πήρε πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με τον Ευάγγελο Κοκκόρη, Αντίστιξης με τον Ν. Ντρέλα και σπουδάζει φούγκα με τον Ματθαίο Λεγάκη.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σκηνικής αγωγής με τον Παναγή Παγουλάτο στο ωδείο Φίλιππος Νάκας, καθώς και σεμινάριο για την Ιστορίας της Τέχνης με τον Ευάγγελο Κοκκόρη. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου με τον διεθνούς φήμης σολίστ Δημήτρη Τουφεξή καθώς και με τη Ναταλία Μιχαηλίδου. Έχει συνεργαστεί με την ομάδα «Μίμηση Πράξης» σε δύο μουσικές παιδικές παραστάσεις του Ευγένιου Τριβιζά στο θέατρο Βασιλάκου, αναλαμβάνοντας την μουσική διδασκαλία των ηθοποιών. Έχει διδάξει τραγούδι και έχει συγκροτήσει χορωδία στο 4ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης και ήταν μέλος για τέσσερα συνεχή έτη της χορωδίας «Fons Musicalis». Είναι μέλος του φωνητικού συνόλου – ορχήστρας φωνών "ΕΚΛΗΨΙΣ".
Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την ορχήστρα δωματίου NuovArte σε συναυλίες με το Stabat Mater του Pergolesi και του Vivaldi. Το 2005 πραγματοποίησε συναυλία για τους ομογενείς της Γερμανίας στο Μόναχο, τραγουδώντας κλασικό ρεπερτόριο. Έχει τραγουδήσει σε αφιερώματα στο Ν. Γκάτσο με εξαμελές σύνολο και έχει τραγουδήσει Fados και Latin με συνοδεία κιθάρας σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά και είναι μαέστρος της χορωδίας του Ωδείου Σπανού.

Πέτρος Τσέλα
Ο Πέτρος Τσέλα σπούδασε βιολί στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών ως αριστούχος με υποτροφία, με τον Σπ. Στεργίου και τον Β. Παπά. Το 1996 πήρε δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Με οικονομική υποστήριξη της εταιρείας Jet Oil συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg του Mainz στην τάξη του D. Zsigmondy και R. Gwasalia απ’ όπου έλαβε δίπλωμα μουσικού ορχήστρας. Παρακολούθησε σεμινάρια των N. Chumachenko, A. Csifra, H. Hegel. Τελειοποίησε τις σπουδές του στην Ελβετία με τον P. Amoyal. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στην Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία και Ελλάδα.
Έπαιξε σε διάφορα σύνολα από βυζαντινή έως σύγχρονη μουσική. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η Ε.Λ.Σ., Κ.Ο.Α., Sinfonietta (Χανίων) και σαν εξάρχων στην Ορχήστρα δωματίου Αγίου Στεφάνου και NuovArte. Διδάσκει βιολί και μουσική δωματίου στα Ωδεία «Εν Οργάνοις» και «Κλασσικό».

Μυρτώ Ακρίβου
Η Μυρτώ Ακρίβου σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών όπου πήρε πτυχίο και δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί με τις Σ. Μακρυγιάννη και Ε. Μουζάλα αντίστοιχα. Τελειοποίησε τις σπουδές της στο London College of Music at Thames Valley University στο Performer’s Recital Diploma με την κ. Penny Sue Joyce. Έκανε επίσης σπουδές κλασικού τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και πτυχίο Αρμονίας στο Ωδείο Ζωγράφου.
Έχει παρακολουθήσει masterclasses πιάνου με τους A. Lefevre, R. Jansen και G. Ganev, καθώς και πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια διδασκαλίας της μουσικής και του πιάνου. Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ σαν σολίστ και έχει συνεργαστεί με την Όπερα Δωματίου Αθηνών, την ορχήστρα δωματίου NuovArte, το τρίο Olympico και πολλά άλλα μουσικά σύνολα, σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος και πιανίστα του Eklipsis vocal ensemble-voice orchestra και μέλος του συνόλου «Trio da Camera» (φλάουτο - τσέλο - πιάνο), έχοντας πραγματοποιήσει μαζί τους πάνω από 100 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Διδάσκει στο Ωδεία «Εν Οργάνοις» και «Σείστρο» και είναι μουσικός συνοδός μονωδών και εκτελεστών πολλών μουσικών οργάνων.

Ματθαίος Λεγάκης
Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας με τον Ραφαήλ Πυλαρινό αποκτώντας διπλώματα ALCM - LLCM Conducting του London College of Music at Thames Valley University και Σύνθεση (Αριστα παμψηφεί) με τους Γ. Μεταλλινό και Ι. Δακουτρό στο Ωδείο Τέχνης του Γ. Φακανά. Αριστούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής με τον Μ. Ροζάκη όπως και πτυχιούχος Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων στο Ωδείο Ζωγράφου.
Παράλληλα με τις σπουδές του παρακολούθησε μαθήματα ενορχήστρωσης, πιάνου, κιθάρας, βιολιού, πνευστών και κλασικού τραγουδιού από αξιόλογους καθηγητές. Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια σύνθεσης, χορωδίας, διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας, παραδοσιακής μουσικής και μουσικής τεχνολογίας. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την οργανολογία αλλά και την εκμάθηση και διδασκαλία πολλών μουσικών οργάνων, την ενορχήστρωση – διδασκαλία και διεύθυνση μουσικών συνόλων και χορωδιών, όπου έχει εργαστεί σαν ενορχηστρωτής, διευθυντής μπάντας, χορωδίας, ορχήστρας εγχόρδων και άλλων οργανικών και φωνητικών συνόλων.
Σαν μουσικός (κιθάρα – πιάνο – κλαρινέτο) και χορωδός σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές χορωδίες, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό (Γαλλία-Αγγλία). Σαν μαέστρος συνόλων έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες (άνω των 100) με ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, σε θέατρα και φεστιβάλ σ’ όλη την Ελλάδα. Στην εργογραφία του σαν συνθέτης περιλαμβάνονται έργα για διάφορα οργανικά και φωνητικά σύνολα, σε ατονικό και νεοκλασικό ύφος που φτάνει μέχρι τη τζαζ. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και έχει ενορχηστρώσει και διασκευάσει ένα μεγάλο αριθμό έργων για πολλά διαφορετικά σύνολα. Το 1996 διορίστηκε καθηγητής Μουσικής στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Αυτή τη στιγμή είναι αποσπασμένος στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα μουσικών συνόλων και Αρμονίας-Αντίστιξης. Από το 2001 διευθύνει το επαγγελματικό σύνολο vocal ensemble-voice orchestra «Eklipsis», αποτελούμενο από τραγουδιστές σολίστ, με το οποίο έχει παρουσιάσει ποικίλα προγράμματα σε πάνω από 70 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Διδάσκει ανώτερα θεωρητικά και διεύθυνση χορωδίας σε ωδεία και είναι μαέστρος της μικτής χορωδίας του εξωραϊστικού συλλόγου Αγίου Στεφάνου, της μικτής χορωδίας του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας και της επαγγελματικής ορχήστρας εγχόρδων «NuovArte». Επίσης έχει διατελέσει μαέστρος της ορχήστρας δωματίου του Δήμου Αγίου Στεφάνου.

Menu :
Back to Top

Copyright © Matthew Legakis Concerts

Design by Anders Noren