Συναυλίες του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Μελωδίες Ποιητών

Μελωδίες Ποιητών
Συναυλία μελοποιημένης ποίησης

Η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «Μελωδίες Ποιητών» η οποία θα περιλαμβάνει μελωδίες μελοποιημένων ποιημάτων των ποιητών Νίκου Γκάτσου, Γιώργου Σεφέρη, Γιώργου Σαραντάρη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνου Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Καβάφη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δημήτρη Λάγιου και Λένας Πλάτωνος.

• Κυριακή 3 Απριλίου 2011
Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης (Παπαρηγοπούλου 1 & Εθνικής Αντιστάσεως Καλαβρύτων)
Ώρα 20:30 – Είσοδος 10 euro

• Κυριακή 8 Μαΐου 2011
Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου)
Ώρα 20:30 – Είσοδος 10 euro

Συμμετέχουν:

• Νεανική Χορωδία «Ορφέα» Τρίπολης
• 11μελής ορχήστρα NuovArte

Σολίστ

• Χριστίνα Αθανασοπούλου (σοπράνο)
• Αντώνης Κορωναίος (τενόρος)

Μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση
Ματθαίος Λεγάκης

Διαφημιστικό Spot 
Διαφημιστικό Spot 2



Χριστίνα Αθανασοπούλου (Σοπράνο)

Η Χριστίνα Αθανασοπούλου γεννήθηκε στο Sydney της Αυστραλίας από μετανάστες γονείς. Τις γυμνασιακές και λυκειακές της σπουδές τις τελειώνει στην Ελλάδα.
Οι σπουδές της ξεκινούν από το Ελληνικό Ωδείο (Παράρτημα Τρίπολης) απ’ όπου αποκτά τα πτυχία Ωδικής και Αρμονίας με καθηγητή τον κ. Τάσο Ψαρρό. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μονωδίας με τους κ. Θάνο Πετράκη και κα. Κική Μορφονιού και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με την κ. Αλεξάνδρα Καμπουροπούλου, αποκτώντας το Δίπλωμα Μονωδίας (άριστα παμψηφεί).
Από το 1988 έως το 1989 παρακολουθεί τον μονοετή κύκλο σπουδών της σχολής Μωραΐτη για το σύστημα ORFF και δημιουργεί προπαρασκευαστικό τμήμα εκμάθησης τραγουδιού για παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών, για την μετέπειτα ένταξή τους στην Παιδική Χορωδία του «ΟΡΦΕΑ». Έχει ολοκληρώσει σεμινάρια διετούς κύκλου διεύθυνσης χορωδίας με τον μαέστρο Γιώργο Αραβίδη.
Η μαέστρος κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου το 1985 αναλαμβάνει την Παιδική Χορωδία του «ΟΡΦΕΑ», την οποία και διευθύνει έως το 2002. Έπειτα από την επιθυμία των παιδιών της Παιδικής Χορωδίας να συνεχίσουν το χορωδιακό πολυφωνικό τραγούδι, συστήνει το 1999 την Νεανική Χορωδία, της οποίας είναι μαέστρος μέχρι σήμερα.
Από το 1990 είναι διορισμένη μουσικός στην Β/θμια εκπαίδευση.
Στην διάρκεια της πορείας της ως εκπαιδευτικός, έχει πραγματοποιήσει πολλές μουσικές εκδηλώσεις-αφιερώματα προς τιμήν Ελλήνων Δημιουργών καθώς και φωνητικά σύνολα ή χορωδίες, με μαθητές της, αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Ενδεικτικά αναφέρονται: Αφιέρωμα στο Μ. Λοίζο (2003), Αφιέρωμα στο Ν. Γκάτσο (2004), Εκδήλωση με το Λ. Χαλκιά, βασισμένη στο βιβλίο του «2500 Χρόνια Ελληνική Μουσική» (2006), Εκδήλωση με τίτλο «Επιφάνια» (Γ. Σεφέρης) και «Επιτάφιος» (Ο. Ελύτης), με την ορχήστρα του Τ. Κωνσταντακόπουλου (2008), Εκδήλωση με την χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Τρίπολης, σε συνεργασία με τον διάσημο Αρκάδα βαρύτονο solist στην κρατική όπερα της Βιέννης κο. Κώστα Σφυρή, στην Βουλή των Ελλήνων, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου (2010)
Το 2007 δημιούργησε με μαθητές του 3ου γυμνασίου και λυκείου της Τρίπολης, το φωνητικό σύνολο «ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ», το οποίο και κατέλαβε την πρώτη θέση (1ο βραβείο) στους μαθητικούς περιφερειακούς καλλιτεχνικούς αγώνες (2 φορές, 2008-2009).

Αντώνης Κορωναίος (Τενόρος)

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, σπούδασε με τους Γ. Ζερβάνο, Μ. Krilovic και Κ. Πασχάλη. Το 1996 πήρε το δίπλωμά του στο μελόδραμα υπό την καθοδήγηση του Κ. Πασχάλη. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ελλάδα με τον Φ. Βουτσίνο και το 1998 στην Ιταλία με τους William Matteuzzi,Regina Resnic και Alberto Rinaldi.
Από το 1994 εμφανίζεται τακτικά στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε όπερες (Barbiere di Siviglia, Elisir d'amore, Italiana in Algeri, La Cenerentola, Zauberflute, Entfurhung aus dem serail, Don Giovanni, Cosi fan tutte, Le Comte Ory, Rigoletto, Traviata κ.α.)
Το 1998 κέρδισε βραβείο στο διαγωνισμό European Union Opera και το 2001 πήρε το α' βραβείο Giuseppe di Stefano στον ομώνυμο διαγωνισμό.
Επί δύο χρόνια (2002-2004) υπήρξε μόνιμο στέλεχος της όπερας του Ντίσελντορφ, όπου τραγούδησε πολλές όπερες όπως: Italiana in Algeri, Cenerentola, Rigoletto, Zauberflute, La Dame Blanche, Don Pasquale, κ.α.
Από το 1998 δε παράλληλα πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μεγάλες παραγωγές όπερας όπως: Italiana in Algeri, Don Pasquale, Cenerentola, Falstaff, Cosi fan tutte, Don Giovanni, Il viaggio a reims, Sonnambula,Turco in Italia,Tancredi, Armida,I Puritani,La Sonnambula κ.α. στο εξωτερικό (Βιέννη, Βερολίνο, Μόναχο, Λωζάννη, Ζυρίχη, Ρώμη, Τεργέστη, Φλωρεντία, Τρεβίζο, Κατάνια, Τόκιο, Γιοκοχάμα, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Ιέζη κ.α.).
Έχει συμμετάσχει στις ακόλουθες ηχογραφήσεις: Αναγέννηση του Γιάννη Μαρκόπουλου (1997, LYRA), Ελένη του Θάνου Μικρούτσικου (2001, ΕΜΙ), Holy Moments (2003,Χριστουγεννιάτικα τραγούδια-WAVE MUSIC), Ερωτόκριτος και Αρετή του Μαρκόπουλου (2003, UNIVERSAL), Οι δραπέτες της σκακιέρας του Γιώργου Κουρουπού (2001, ankh productions), Oreste του G.F.Handel (2004, MDG).
Από το 2004 ανήκει και στο καλλιτεχνικό δυναμικό της ΕΛΣ ως πρωταγωνιστής.

Ματθαίος Λεγάκης

Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στο London College of Music at Thames Valley University, σύνθεση στο Ωδείο Τέχνης, αρμονία – αντίστιξη – φούγκα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και ενοργάνωση πνευστών οργάνων στο Ωδείο Ζωγράφου.
Είναι μαέστρος των επαγγελματικών συνόλων “Eklipsis vocal ensemble-voice orchestra”, “NuovArte chamber orchestra” παρουσιάζοντας ποικίλα προγράμματα σε πάνω από 90 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης είναι διευθυντής των χορωδιών Νέας Χαλκηδόνας, Δροσιάς και Διονύσου.
Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες με κορυφαίους λυρικούς καλλιτέχνες όπως Μ. Μηλολιδάκη, Γ. Χριστόπουλο, Μ. Πολυχρόνου, Ε. Βουτσινά, Χ. Καραμαλτίδου, Γ. Φίλια, Σ. Καρβουνά, Α. Κορωναίο, Σ. Θεοδωρίδου και τους ηθοποιούς Μάνια Παπαδημητρίου και Νίκο Ψαρά.
Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και έχει ενορχηστρώσει και διασκευάσει ένα μεγάλο αριθμό έργων για πολλά διαφορετικά σύνολα τα οποία έχει διευθύνει.
Έχει διατελέσει μαέστρος της Φιλαρμονικής, της ορχήστρας και της χορωδίας του Δήμου Καλλονής Λέσβου, της εταιρίας «Αττικό Μετρό» και της χορωδίας & ορχήστρας εγχόρδων του Δήμου Αγίου Στεφάνου.
Το 2007-2008 εργάστηκε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει μουσική στην δημόσια εκπαίδευση και ανώτερα θεωρητικά σε Ωδεία.

Ορχήστρα δωματίου «NuovArte»

Η ορχήστρα δωματίου NuovArte δημιουργήθηκε το 2006 μέσα από τη συνεργασία του διευθυντή ορχήστρας Ματθαίου Λεγάκη και του σολίστ βιολιού Πέτρο Τσέλα.
Την ορχήστρα πλαισιώνουν κορυφαίοι σολίστ με πολύ μεγάλη εμπειρία στις μεγάλες ορχήστρες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
Σκοπός της είναι να συνεισφέρει στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας με μια καινούργια πνοή και ευαισθησία, μέσα από την υψηλού επιπέδου τεχνική της αλλά και των καλλιτεχνικών ανησυχιών των μελών της.
Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους λυρικούς καλλιτέχνες, όπως και με τους σολίστ του φωνητικού συνόλου-ορχήστρας φωνών “Eklipsis” σε Πασχαλινές συναυλίες και Χριστουγεννιάτικες συναυλίες, σε άριες από όπερες, και έχει παρουσιάσει αφιέρωμα για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Mozart.
Στο ρεπερτόριο της συμπεριλαμβάνονται έργα μεγάλων συνθετών όπως Mozart, Haydn, Handel, Pergolesi, Vivaldi, Rossini, Donizetti, Verdi, Bizet, Tchaikovski, Dvorak, Grieg, Britten, Barber, Σκαλκώτα, Μάζη, όπως επίσης και Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Πλάτωνος κ.α.

Ορχήστρα δωματίου «NuovArte»

Βικτωρία Κυριακίδη (φλάουτο)
Ξενοφών Συμβουλίδης (όμποε)
Σπύρος Μίχας (κλαρινέτο)
Γιώργος Μουνδρουλέας (φαγκότο)
Πέτρος Συμεωνίδης (κόρνο)
Μυρτώ Ακρίβου (πιάνο)
Θοδωρής Λυκουρόπουλος (1ο βιολί)
Λουμινίτα Μακαβέι (2ο βιολί)
Κλοντιάνα Ντεκόλλι (βιόλα)
Ρία Αναστασίου (τσέλο)
Περικλής Χαλμούκης (κόντρα μπάσο)

Νεανική Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης

Η Νεανική Χορωδία του «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1999, από την μαέστρο κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου, έπειτα από επιθυμία των παιδιών της Παιδικής Χορωδίας να συνεχίσουν το χορωδιακό πολυφωνικό τραγούδι. Αποτελείται από περίπου 50 μέλη, ηλικίας 15 έως 25 ετών, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, σπουδαστές και φοιτητές Πανεπιστημίων.
Έδωσε τις πρώτες της συναυλίες στην Τεγέα το Δεκέμβριο του 1999 και στην Τρίπολη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου, με χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο. Το 2001 έδωσε σειρά συναυλιών στην Βουλγαρία, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου της πόλης Τριάβνα. Το 2002, συμμετέχει μαζί με την Μικτή Χορωδία, σε συναυλίες στην πόλη Ροάν της Γαλλίας, με ξεχωριστό πρόγραμμα. Το 2006, έπειτα από σύμπραξη πολιτισμικών φορέων της Τρίπολης (Θεατρική Ομάδα, Χορευτικά Σωματεία, Μουσικό Γυμνάσιο, ΑΓΟΤ) συμμετέχει στην μουσικό-χορευτική παράσταση «Σε μια ρόγα από σταφύλι…», αφιερωμένη στον τρύγο και το κρασί. Το 2008 επισκέφτηκε στην Γερμανία την πόλη Πάυνε, που έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Τρίπολης, και την πόλη του Ανόβερο, όπου πραγματοποίησε ένα μουσικό οδοιπορικό στον απόδημο Ελληνισμό, με δύο προγραμματισμένα κονσέρτα, και συμμετείχε στις τοπικές εκδηλώσεις του κρασιού.
Την επόμενη χρονιά (2009), εκπροσωπώντας το Δήμο Τρίπολης, έδωσε σειρά συναυλιών στην αδελφοποιημένη πόλη Παραλίμνι Κύπρου και επισκέφτηκε μνημεία του κυπριακού ελληνισμού.
Το 2009 παρουσίασε το εκκλησιαστικό συμφωνικό έργο Stabat Mater του G. B. Pergolesi, συνοδευόμενη από την συμφωνική ορχήστρα «SINFONIETTA» Αθηνών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Γιώργου Αραβίδη, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης (Απρίλιος) και στην αίθουσα «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» στην Αθήνα (Μάιος).
Έχει λάβει μέρος στα χορωδιακά φεστιβάλ Ερμιόνης, Αργυρούπολης, Κατερίνης, Νίκαιας, Νέας Χαλκηδόνας, καθώς και στο διαγωνιστικό Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης». Έχει συμμετάσχει στα τηλεοπτικά γυρίσματα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, που προβλήθηκε το 2009, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Έχει εμφανιστεί σε συνέδρια και εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και διαφόρων πολιτιστικών και άλλων φορέων. Συμμετέχει ανελλιπώς στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του «ΟΡΦΕΑ» και στις χορωδιακές συναντήσεις (Διεθνής Πολυφωνική Συνάντηση Τρίπολης, Χορωδιακή Συνάντηση Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών κ.α.) που πραγματοποιούνται στην Τρίπολη.
Μαέστρος της Νεανικής Χορωδίας του «ΟΡΦΕΑ», από την ίδρυσή της είναι η κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της, όπως όλοι στον «ΟΡΦΕΑ», αφιλοκερδώς.

Soprani:

ΑΛΙΦΡΑΓΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΥ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΔΕΛΦΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΔΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΗΛΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΗΛΙΑΚΗ ΠΟΠΗ
ΚΙΡΚΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΟΥΡΟΓΙΩΡΓΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΛΥΓΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΜΑΣΟΥΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ
ΣΚΙΝΤΖΗ ΕΛΠΙΔΑ
ΣΧΟΙΝΑ ΤΖΙΝΑ
ΤΖΑΒΑΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΨΑΡΡΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

Alti:

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΚΟΥΝΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΥΤΣΕΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΛΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΑΝΔΡΑΠΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΠΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΣΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΖΕΡΕΦΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Tenori:

ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΒΟΣΝΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΖΕΡΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΥΡΟΓΙΩΡΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΟΥΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΚΙΝΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Bassi:

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΣΩΝΑΣ
ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΛΟΥΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΚΑΡΟΥΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΠΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΜΠΑΡΙΑΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΑΡΙΑΜΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΠΑΡΙΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΤΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Menu :
Back to Top

Copyright © Matthew Legakis Concerts

Design by Anders Noren